Obeležavanje 1.Maja (praznik rada), kako kažu meštani i stanodavci u Sokobanji, sa nestrpljenjem

Amadeus BandObeležavanje 1.Maja (praznik rada), kako kažu meštani i stanodavci u Sokobanji, sa nestrpljenjem očekuju. Razlog tome je velika potražnja za privatnim smeštajem jer se po tradiciji u Sokobanji za "Prvi Maj" okupi preko 20.000 turista, koji se toga dana na raznim izletištima organizovano sa svojim društvom provode uz dobar roštilj i piće. Prvog maja, u cik zore se odlazi na odredjeno izletište, zbog zauzimanja bolje pozicije, kako ne bi kasnije bilo zauzeto, a i normalno da se pripremi vatra za roštilj ili spremiti jagnje ili prase za pečenje na ražanj. Od mnogobrojnih mesta za izlet su: Lepterija, Očno, Kalinovica, Ozren, Rtanj, izvor Moravice, Vrmdžansko jezero, Sesalačka pećina i jezero, Bovansko jezero i potez iznad Specijalne bolnice (novi zavod).
OTKS je ove godine prpremila i jedno specijalno iznenadjenje, dogovorivši se sa grupom "Amadeus Band" da održe koncert 1.maja u centru Sokobanje ispred Miloševog Konaka sa početkom u 20h.
Direkcija za urbanizam u Sokobanji, je počela sa pripremanjem i čišćenjem i uredjivanjem izletišta, kako bi bila spremna kako za turiste, tako i za meštane da se što bolje provedu za predstojeći praznik.