Galerije

Sokobanja - Bovansko jezero

Bovansko jezero se nalazi na 12-tak kilometara od Sokobanje prema Aleksincu. Jezero je bogato ribom i plažama za kupanje. Jezero se prostire oko 8km dužine. Okolina jezera još nije urbanizovana ali je veći deo obale izgradjen sa vikendicama i vilama a sredjenih plaža ima malo na početku i na kraju jezera. Uživajte u fotografijama jezera.

Soko Banja - Reka Moravica i plaže

Reka Moravica izvire ispod planine Device. Moravica svojim tokom protiče kroz Sokobanju tako da u vrelim letnim danima možete naći dobru hladovinu i  plažu za sunčanje i kupanje.Imena nekih od plaža su Župan, 6 kace, Dzentlmeni itd. Reka Moravica je bogata i ribom tako da možete pecati: klena, pastrmku, skobalja, belicu, krkušu....

Sokobanja - Rtanj planina

Planina Rtanj je najviši vrh u jugoistočnoj Srbiji i visok je 1560m. Rtanj je od Sokobanje udaljen oko 15km i može se stići na vrh preko sela Mužinca, a sve do podnožja Rtnja je uradjen put za automobile. Rtanj je bogat  lekovitim biljem a najpoznatiji čaj je "Rtanjski čaj".

Soko Banja - Park u centru Sokobanje

Centralni park u Sokobanji je po veličini najveći park, a u njemu su smešteni: zabavni park za decu, Tursko kupatilo poznatije kao "amam", inhalatorijum i mnoge staze za šetnju. 

Sokobanja - Park na Banjici

Park na Banjici je drugi park po veličini u Sokobanji. Ima dosta zelenila, obiluje cvećem, kupatilo "Banjica" koje služi za lečenje nervnog sistema itd. Na kraju samog parka se nalazi i restoran "Čoka" koji je u vlasništvu HTP "Lepterija". 

Soko Banja - Izletište Lepterija

Izletište Lepterija se nalazi oko 2,5 km uzvodno od Sokobanje.  Na samom izletištu se nalazi odmaralište NBS Narodne Banke Srbije i restoran koji je sastavni deo odmarališta. Tu je i restoran Pećina poznat po dobrom jegnejećem pečenju na ražnju i nadaleko čuveni kravajčići ispod sača. Od lepterije uzvodno na nekih 500m se nalazi i stari grad SOKOGRAD.

Ponuda apartmana sa grejanjem u Sokobanji

Naši prijatelji