eSokobanja.rs


Juče, 20. avgusta, 2009. godine, na sokobanjskom stadionu "Bata Nole", odigrana je finalna utakmica

Predsednik SO Sokobanja Dimitrije LukicJuče, 20. avgusta, 2009. godine, na sokobanjskom stadionu "Bata Nole", odigrana je finalna utakmica Opštinskog kupa, u kojoj je stariji i iskusniji FK "Trebič", iz Sokobanje, savladao FK "Palilulac", iz Šarbanovca, sa 3 : 1.     Prvo poluvreme je za obe ekipe bilo iscrpljujuće, igrači su se skoro šetali po terenu i samo na momente je izveden  po koji napad prema protivničkom golu. Bilo je dosta sparno i toplo vreme i jedva su čekali zvižduk sudije da označi kraj poluvremena. Igralo se uglavnom na polovini terena koji pripada Palilulcu i iz jednog kontranapada, u 35 minutu igre, golom Marka Nikolića, Trebič je poveo sa 1 : 0.
     Drugo poluvreme je donelo malo živosti na terenu, odmor i izmene u timovima učinili su da igrači oba tima zaigraju fudbal, ali kao u prvom poluvremenu samo na polovini Palilulca. Igrači ovog tima su tek u 30 minutu drugog poluvremena izveli jedan napad i to je bilo sve. Samo dva minuta kasnije golom Nikole Nikodijevića, Trebič vodi sa 2 : 0, a u 39 minutu strelac prvog pogotka, Marko Nikolić je zatresao mrežu Paliluca i svom timu osigurao pobedu i nastup za Kup okruga. I kada se očekivao zvižduk sudije da označi kraj utakmice, u 46 minutu, golman Trebiča, Nikola Miletić je nespretno reagovao i lopta mu je ispala iz ruku i prešla liniju gola, što je izazvalo buru smeha u gledalištu i utakmica je završena rezultatom 3 : 1 za Trebič. 
     Sudijska trojka, Stevan Manić, glavni sudija i Mladen Veljković i Aleksandar Marjanović, pomoćne sudije, odlično su obavljali svoje dužnosti. Požutelo je sedam igrača, u oba tima, ali igralo se fer, sportski i korektno. Delegat na utakmici, Dragiša Vulić, odličnom ocenom je ocenio ovu utakmicu, sudijsku trojku i ponašanje gledalaca, kojih je bilo oko tri stotine.
     Pobedničkom timu i najboljem igraču utakmice pehare je dodelio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić.
     Predsednik FK Trebič, Dragan Nikolić, je zadovoljan pobedom svog tima i kaže da su uspeli da prebrode krizu u kojoj je donedavno bio ovaj sokobanjski fudbalski klub osnovan pre 36 godina. Uspeli su pronadju sponzore i prijatelje, pomagače kluba i spremni dočekuju početak fudbalske sezone, 2009/10 u Opštinskoj ligi. Nadaju se da će sezonu završiti prelaskom u viši rang takmičenja.

    Vidimo se u Sokobanji!

Delegat i sudije Pobednici Kupa Sokobanje