Prezentacijom Strateškog plana za razvoj sokobanjske opštine, gradjanima Sokobanje, u narednih pe

  Marija Zikic, Dimitrije Lukic, Mirjana Stankovic Prezentacijom Strateškog plana za razvoj sokobanjske opštine, gradjanima Sokobanje, u narednih pet godina i javnom raspravom, poslednjeg dana septembra, okončano je višemesečno  analiziranje kojima od mnogih problema i potreba banje pod Ozrenom, dati prednost i izraditi planove koji treba da se realizuju u narednom petogodišnjem periodu.
     Komisija za strateško planiranje, iz Zaječara, je nakon sprovedenih mnogih analiza i sugestija iz opštine Sokobanja, izdvojila četiri opšta cilja razvoja zajednice za predstojeći petogodišnji period: 1. razvoj turizma, 2. razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, 3. razvoj komunalne infrastrukture i 4. razvoj malih i srednjih preduzeća. Kada je razvoj turizma u pitanju,  akcenat će biti na razvoju Banje Jošanice i za dobijanju statusa banje i razvoju seoskog turizma. Što se Sokobanje tiče, planirana je izgradnja novih hotela i razvoj kongresnog turizma.
     Javna rasprava je održana u sredu, 30. septembra, u sali iznad Vatrogasnog društva i nekoliko dana je najavljivana preko javnih glasila i porazno deluje podatak da je nečem od opšteg značaja prisustvovalo samo desetak gradjana Sokobanje. Javnu raspravu je otvorio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, a  plan strateškog razvoja Sokobanje gradjanima su predstavili Mirjana Stanković, predsednik UO DCG, iz ZaječaraMarija Žikić, koordinator kancelarije  za ekonomski razvoj Sokobanje, iz Sokobanje. Da li to gradjane opštine Sokobanja ne interesuje budućnost, kako njihova, tako i njihovih potomaka? Ili nemaju viziju budućnosti i volje da je izgradjuju? To može da se dogodi, inspiracija nekad presuši, ali to ne bi trebalo da spreči gradjane da poslušaju one koji imaju viziju i prave planove za NJIHOVU budućnost!