eSokobanja.rs


Prošlog vikenda, tačnije od 17. do 19. januara, 2010. godine, u Ohridu, Makedonija, održana je

Ljubinko Milenković v.d. direktor OTKS Prošlog vikenda, tačnije od 17. do 19. januara, 2010. godine, u Ohridu, Makedonija, održana je Međunarodna turistička berza, na kojoj je bila prisutna i Organizacija za turizam, kulturu i sport - Sokobanja.
Vršilac dužnosti direktora OTKS-a, Ljubinko Milenković, veoma pozitivno ocenjuje učešće Sokobanje na ovoj berzi, naglašavajući da je Sokobanja bila jedina od mnogobrojnih banja Srbije. Oko 80% turističkih organizacija, na Berzi, bilo je iz Makedonije, a ostale iz Bugarske, Srbije i Grčke. Sokobanjski OTKS je bio na štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) i po rečima g. Milenkovića ostvareno je dosta kontakata sa predstavnicima turizma Bugarske i Makedonije i u načelu su sklopljeni mnogi dogovori o poseti i  boravku turista iz Bugarske i Makedonije u Sokobanji, kao i o rekreativnoj nastavi osnovaca i srednjoškolaca iz pomenutih republika. Sve ostalo zavisi od hotelijera i turističkih agencija u Sokobanji i g. Milenković se nada uspešnoj saradnji, naročito sa Makedonijom, napominjući da su turisti iz Makedonije, do pre dvadesetak godina, činili oko 30% posetilaca Sokobanje u špicu sezone.
Ljubinko MIlenković kaže da je zadovoljan prijemom u Ohridu, organizacijom Berze i postignutim dogovorima, a na državnoj televiziji je prikazan promo-film o Sokobanji.
Vidimo se u Sokobanji!