eSokobanja.rs


SOKOBANJA - Sašu Jovanovića, pomoćnika predsednika opštine Sokobanje (G17 plus), preksinoć 0

  SOKOBANJA - Sašu Jovanovića, pomoćnika predsednika opštine Sokobanje (G17 plus),  preksinoć 02.02.2009 je pretukao najbolji prijatelj i šurak R.T. u seoskoj prodavnici u Banji Jošanici zbog političkog neslaganja. Jovanović je zadobio pet hematoma na glavi, mnogobrojne modrice po telu i nogama i tešku povredu nosa i nalazi se na kućnom lečenju.
     Do incidenta je došlo zbog njihovih suprotnih stavova oko uticaja politike na postavljanje uprave u zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.
     -Zbog političkog sukoba sam dobio nokaut i batine od jednog od svojih najboljih prijatelja sa kime se družim od detinjstva. Mi smo komšije, svakodnevno smo se družili, a da bude još gore, on mi je šurak jer je mojoj ženi brat od tetke - priča Jovanović.
     Jovanović kaže da je to veče svratio na čašicu razgovora, a onda je počela politička rasprava o tome ko i kada treba da postavlja nadležne u bolnicama. Nije bilo uvreda, psovanja, a napadač je razgovarao kao i svi drugi, stim što nije delio političko mišljenje sa Jovanovićem.
    -stajao sam pored njega i najednom osetio udarac pesnicom posred lica. Prilikom pada udario sam glavom o zid, peć i gajbe, a kada sam pao osetio sam još nekoliko udaraca po telu i da me šutira po nogama - kaže Jovanović.
     Prisutni meštani su odmah odvojili napadača, a Jovanović je držeći krvavo lice otrčao do kuće, zatim u ambulantu, odakle su ga odvezli do Niša.
    -Kada sam ušao u kuću onako sav krvav, dvoje maloletne dece i supruga su se skamenili od straha. Mladjem detetu je pozlilo od šoka pa smo ga vodili doktoru-kaže Jovanović uz napomenu da će tužiti napadača.
     kako nezvanično saznajemo, sokobanjska policija je protiv R.T. koji je pretukao Jovanovića podnela prekršajnu prijavu i utvrdiće se ima li elemenata za krivično gonjenje.

Autor teksta S.Božinović  BLIC preuzeto iz dnevnih novina Blic