eSokobanja.rs


Svim ljubiteljima dobre, narodne muzike, "Ćirilice", kako bi u žargonu rekli, saopštavamo da je f

Sokobanja Prva Harmonika 2009  Svim ljubiteljima dobre, narodne muzike, "Ćirilice", kako bi u žargonu rekli, saopštavamo da je finale 47. Medjunarodnog festivala "Prva harmonika Sokobanja 2009.", sledeće nedelje, tačnije u petak i subotu, 14. i 15. avgusta, 2009. godine, u Sokobanji! A gde bi drugo?
     Preslušavanja takmičara, koji su prošli u finale, održaće se u kongresnoj sali hotela "Moravica", dobro znano mesto kada su harmonikaši u putanju, a revijalni nastupi, odnosno predstavljanje publici, biće na letnjoj pozornici "Vrelo".
    U petak će svoje umeće na harmonici prikazati  sledeće kategorije: petlići, pioniri, mladji juniori, stariji juniori i dueti do 15 godina starosti. U revijalnom programu na letnjoj pozornici "Vrelo", pored harmonikaša svoje glasovne kvalitete predstaviće mladi pevač, a već popularan, Darko Filipović. Drugog dana, dakle u subotu, stručnom žiriju u sali hotela, a naveče publici, koja će nestrpljivo čekati na letnjoj pozornici, predstaviće se juniori i seniori, a nakon njihove revije mnoge znatiželjnike zabavljače, takodje veoma popularna, Slavica Ćukteraš. Nadamo se da te dve večeri neće padati kiša, koja često ume da omete nastupe harmonikaša i pevača, a cena ulaznica je 200,oo dinara, za svako veče.
     Vidimo se u Sokobanji!