eSokobanja.rs


Kao i većina vašarskih, putujućih trgovaca, tezgara i Dragana i Milan su u Sokobanju došli na

Dragana i Milan iz PancevaKao i većina vašarskih, putujućih trgovaca, tezgara i Dragana i Milan su u Sokobanju došli na dvodnevni, Preobraženjski vašar, "trbuhom za kruhom", ali i da se zabave ili da drugome priušte zabavu, makar za par minuta.
     U centru Sokobanje, gde je smešten vašar prvog dana trajanja, Dragana i Milan su pronašli prostor za svoju pokretnu tezgu, koja se sastoji od jedne stoličice, fotoaparata, kopir-aparata za izradu fotografija i mini zoovrta, kojeg čine majmunče, kapuciner i mali burmanski tigrasti piton. Razume se da su najbolje mušterije deca i ona se najviše fotografišu sa "ljubimcima", dok stariji malo zaziru od ovih životinjica, naročito od pitona. Ali ima i odvažnih, koji se ne ustručavaju i da poljube zmiju.
     Dragana i Milan žive u Pančevu i ovim poslom se bave dugi niz godina, a Milan dodaje da je to nasledio od oca i to je porodični posao, jer traje već 30 godina. Prvi put su na sokobanjskom vašaru i kažu da su prvog dana dobro prošli. Fotografisanje, sa izradom slike naplaćuju 300,oo dinara, a ako poželite da vaše dete slikate sa ličnim fotoaparatom, platićete polovinu cene.
     Vašar je, ljudi, panadjur, a na vašaru ima svega: od igle do likomotive, pa i poneki piton i majmunče.
     Vidimo se u Sokobanji!